Skip Navigation or Skip to Content

Radboudumc x Pluryn

Pluryn: De baan van je dromen vinden in het ziekenhuis

Een leuke baan, daar dromen veel mensen van. Maar wat als het bij dromen blijft? Voor mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ is het niet vanzelfsprekend om ze waar te maken. Daarom helpt Pluryn jongeren en volwassenen precies de juiste kansen te vinden. Zodat zij zelf hun weg in het leven én hun carrière kunnen uitstippelen. Radboudumc steunt dit al dertien jaar van harte en paste er het werkgeversbeleid op aan.

Werken | Pluryn
Afbeeldingbeschrijving: Twee mensen zijn aan het werk in een lab. In het Radboudumc werken ook mensen in het lab die zorg of ondersteuning krijgen van Pluryn
Afbeeldingbeschrijving: Twee mensen zijn aan het werk in een lab. In het Radboudumc werken ook mensen in het lab die zorg of ondersteuning krijgen van Pluryn

Wat als je volop dromen hebt die schreeuwen om waargemaakt te worden. Maar het je nog niet is gelukt, omdat je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt. Dan maak je samen met Pluryn een plan om die dromen wel waar te maken, of het nu met wonen, leren, vrije tijd of werk te maken heeft. Voor dat laatste heeft Pluryn een samenwerking met onder andere het Radboudumc. Hier is in het beleid opgenomen dat er altijd mensen via Pluryn aan het werk zijn.

Het Radboudumc is een grote organisatie met volop afwisselend werk waar mensen hun droombaan absoluut kunnen vinden. Van onderzoek doen tot logistieke werkzaamheden en bediening in het personeelsrestaurant: hier krijg je alle ruimte om te ontdekken en te leren. Een arbeidscoach is altijd in de buurt om te zorgen dat het voor iedereen werkt én om te kijken of er misschien nog meer werk ligt.

Maak ook beleid van een mooi idee

Op deze schaal ruimte maken voor diversiteit in je organisatie wordt mogelijk als de directie of een groep beslissers zich daarvoor hard maakt. En als de organisatie wat groter is. Daarnaast is een voortvarende, professionele arbeidscoach onmisbaar. Tot slot is het belangrijk om voor ogen te houden dat het gaat om een langere periode. Steeds blijven investeren in mensen, relaties en netwerken. Je hebt niet morgen resultaat, het werkt voor de lange termijn. Als je er zo instaat, kun je als grotere organisatie of samenwerkingsverband (winkelcentrum of bedrijventerrein) veel betekenen voor mensen die willen meedoen in de samenleving. Pluryn geeft daarin graag advies en deelt kennis vanuit het Participatiepunt.

Over Pluryn

Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving, met behandeling en ondersteuning. Hun eigen kracht en toekomstwensen zijn daarbij het uitgangspunt. Het is een organisatie met meer dan 400 locaties, 7.400 professionals en 1.000 vrijwilligers.

Gewoon eens praten?

Bel of mail:

Sjoerd Ouwens

Tel: 088 77 92 233

E-mail: participatiepunt-nijmegen@pluryn.nl

Terug naar boven