Skip Navigation or Skip to Content

Parc Spelderholt: wonen, leren, werken en leven

Je zou maar op een prachtig landgoed in de Beekbergse bossen wonen. En werken. En een opleiding volgen. Tachtig jongeren hebben dat geluk. Op Parc Spelderholt werken zij vier jaar lang aan het vergroten van hun zelfstandigheid en het ontwikkelen van hun talenten. Zijn die vier jaar voorbij, dan stappen ze met veel zelfvertrouwen en een Spelderholt-diploma in de hand, de reguliere arbeidsmarkt op of vinden werk in arbeidsmatige dagbesteding.

Leren | Parc Spelderholt

De waarde van: van betekenis zijn

Hoe fijn is het als iemand vertrouwen in jou heeft en ziet wat je allemaal kan. Dat je gestimuleerd wordt om te werken aan je talenten. Dat je in alle veiligheid fouten mag maken. En dat je leert hoe waardevol het is om van betekenis te zijn. Dat is de werkwijze en ook het succes van Parc Spelderholt.

Tachtig studenten wonen op Parc Spelderholt in een studentenkamer in een studentenhuis. Daar leren ze koken, wassen, schoonmaken en andere huishoudelijke taken te doen. Ze leren ook om met huisgenoten en buren om te gaan. Zo ontwikkelen ze zowel praktische als sociale vaardigheden. Kortom: ze leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Werken aan je ontwikkeling met positieve spanning, geen stress.

Elke student kiest een leergang: dienstverlening, horeca of onderhoud. Vanuit de Parc Spelderholt Academie krijgen ze daar lessen in. Samen met een praktijkbegeleider lopen ze stage op Parc Spelderholt, want daar is genoeg te doen. In het kasteel op het landgoed worden regelmatig feesten, conferenties of bruiloften gehouden. En de zalen worden verhuurd voor vergaderingen. In het hotel op het landgoed worden gasten ontvangen en in de watten gelegd: ze kunnen er lekker eten en drinken, en zwemmen. Het grote landgoed vraagt natuurlijk behoorlijk wat onderhoud: er is een lange oprijlaan, een groot terras en genoeg groen om bij te houden.

Op deze manier werken de jongeren aan hun algemene en persoonlijke ontwikkeling. Ze worden serieus genomen en leren omgaan met de verwachtingen die de gasten van Parc Spelderholt van hen hebben. Positieve spanning, geen stress. Hun zelfkennis en zelfvertrouwen groeit. Ze worden getraind om zo zelfstandig mogelijk te wonen, te werken en bovenal… een betekenisvol leven te leven.

Over Parc Spelderholt

Parc Spelderholt is een landelijke organisatie met een bijzondere missie: het vergroten van de zelfstandigheid van jongeren en het creëren van een omgeving waar zij als student hun talenten kunnen ontwikkelen en in de praktijk kunnen brengen. Parc Spelderholt is de enige organisatie in Nederland waar wonen, werken en leren in één organisatie en op één plek zijn samengebracht.

Terug naar boven