Skip Navigation or Skip to Content

Philadelphia Urk

Philadelphia: Onbezorgd werken in de supermarkt

In Urk kent bijna iedereen die de boodschappen laat bezorgen ze inmiddels: Johannes en Koert. Twee collega’s die elkaar ontmoetten via Philadelphia en die beiden hun droombaan vonden. En dat terwijl het bezorgersduo dit helemaal niet van tevoren had bedacht. Dat kan er gebeuren als je mensen de kans geeft om zichzelf te laten zien.

Werken | Philadelphia
Afbeelding: Johannes en Koert bij hun bestelbus. Iedereen in de omgeving kent dit bezorgersduo
Afbeelding: Johannes en Koert bij hun bestelbus. Iedereen in de omgeving kent dit bezorgersduo

Johannes kwam als vrijwilliger bij Philadelphia in Urk. Havo-diploma op zak, mbo-opleiding gestart, maar sociaal op een zijspoor beland. Philadelphia bracht aanvankelijk ritme in zijn dag en begeleidde hem daarna via allerlei stages naar een betaalde bezorgbaan bij de supermarkt. Met begeleiding van een jobcoach van Philadelphia. Uiteindelijk werd hij ook praktisch begeleider van Koert, die een TalentWerkt-overeenkomst heeft met de supermarkt en hem meehelpt bij de bezorging.

Zoek werkgevers op en maak het ze makkelijk

Philadelphia Urk maakt het werkgevers zo makkelijk mogelijk om mensen als Johannes en Koert een werkplek te geven. Een werkplekbegeleider en een laagdrempelig vrijwilligerscontract verlagen voor hen de gevoelsmatige drempel. Terwijl zo’n contract voor de nieuwe collega juist ontzettend waardevol is en feestelijk. En daarom werkt het. Vanuit het centrale ontmoetingspunt (waar je ook kunt ontprikkelen of kunt werken) gaan heel wat mensen dagelijks aan het werk in Urk.

Over de aanpak van Philadelphia Urk

De aanpak van Philadelphia Urk hangt samen met het landelijk programma TalentWerkt! Daarbij onderzoekt de organisatie samen met mensen met een beperking waar hun passies, dromen en talenten liggen en hoe zij die kunnen inzetten in werk. Dat kan bij ondernemers in de buurt, of door arbeidsmatige dagbesteding zoals 3D-printen of catering.

Over Philadelphia

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking met het leiden van hun eigen leven. Niet het leven dat wij voor hen bedenken, niet het leven dat hun familie graag ziet, maar hun eigen leven. Dat doen ze door zorg te bieden vanuit onze kernwaarden liefde, lef en meesterschap. En de cliënt heeft de hoofdrol.

Gewoon eens praten?

Bel of mail:

Wilma Aalderink

Tel: 06-55427798

E-mail: participatie@philadelphia.nl of 3Dlab@philadelphia.nl

Terug naar boven