Skip Navigation or Skip to Content

Cordaan Westerpark

Cordaan: Werk doen waar je blij van wordt

Als mensen vragen waar je werkt, noem je het liefst iets wat zij kennen. Dat geldt ook voor de mensen die aan het werk zijn op het Westergasfabriekterrein. Die werken niet ‘via zorgorganisatie Cordaan’, maar bij Tony Chocolonely of De Bakkerswinkel. Een echt bedrijf waar zij iets toevoegen aan het team.

Werken | Cordaan

Cordaan kent de mensen, ondernemers hebben het werk. En bij de Westergasfabriek hebben die twee elkaar gevonden. Het begon met afval ophalen, voor iedereen op het terrein zichtbaar. Nu start er iedere dag een klein groepje mensen op allerlei werkplekken bij de Westergasfabrieken. Iedereen is twee dagdelen op de kinderboerderij te vinden en werkt daarnaast drie dagdelen bij bedrijven als Tony Chocolonely, De Bakkerswinkel, Conscious Hotels of restaurant Cantine de Caron. Zij zijn daar gewaardeerde collega’s, net als de rest van het team. En kunnen er ook branche-erkende certificaten halen, waarvoor ze oefenen in de praktijk.

Zoek ook de ondernemers op

Zo’n samenwerking tussen zorgorganisaties en ondernemers kan overal. Neem een winkelcentrum: als je daar eenmaal ergens een voet tussen de deur hebt, krijg je ook vragen van andere ondernemers. Het gaat als een lopend vuurtje, maar je moet dat wel aanwakkeren. De blauwdruk volgens Cordaan: zorg voor een veilige, prikkelarme basis, onderzoek wie waar wil werken, vind daar de ondernemers bij en zorg voor begeleiding (puur vanuit zorg) die dicht in de buurt is. Dat geeft ondernemer en collega een veilig gevoel.

Over Cordaan

Cordaan is er voor iedereen die zorg, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Voor ouderen met dementie of lichamelijke ongemakken, voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en voor mensen met psychische problemen. De organisatie heeft ook een Leerwerkbedrijf, waar initiatieven zoals die bij de Westergasfabriek bij horen.

Gewoon eens praten?

Bel of mail:

Jos Peeters van Cordaan

Tel: 06 - 50745110

E-mail: jpeeters@cordaan.nl

Terug naar boven