Skip Navigation or Skip to Content

PSW x Gilde Opleidingen

PSW: Afstuderen op het Limburgs mbo

Een opleiding volg je op school, toch? Daar ontmoet je nieuwe mensen, maak je vrienden, studeer je in een leslokaal en leer je in de praktijk. Daarom werkt zorgorganisatie PSW samen met Gilde Opleidingen in Sittard. Zodat deelnemers die de branche-opleiding assistent facilitair volgen, dit op een echt mbo kunnen doen.

Leren | PSW

Bij PSW afdeling Westelijke Mijnstreek zijn heel wat mensen die graag verder willen leren na het speciaal onderwijs. Dat kan ook, maar dat was dan wel in een ruimte binnen een locatie van PSW. Niet zoals iedereen op een school. De organisatie ging daarom met Gilde Opleidingen in gesprek. De groep die de opleiding Assistent Facilitair doet, bleek van harte welkom op de mbo-school om daar hun vertrouwde lessen te volgen. Zij hebben een studentenpas, pauzeren in de kantine én worden betrokken bij de lessen van de mbo-leerlingen. Koken, bloemstukken maken: ontzettend leuk om met elkaar te leren.

Opleiders en zorgorganisaties: zoek de samenwerking

De samenwerking tussen PSW en het Limburgse ROC is voor iedereen een verrijking. Trots om aan een mbo te studeren en enthousiasme over zoveel nieuwe gezichten voeren de boventoon. Daarom gaat PSW op deze manier ook wat kortere workshops aanbieden, zodat meer deelnemers echt naar school kunnen. Want het werkt zo goed. Dus opleiders en zorgorganisaties: zoek elkaar op! Denk verder dan ingewikkeld papierwerk. Het gaat om een vrij lokaal voor wie wil leren, zo eenvoudig is het.

Over PSW

PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. Zij bieden ondersteuning bij wonen, dagbesteding, werken, onderwijs en vrije tijd van kwalitatief hoog niveau. Met als doel: zo ‘normaal’ mogelijk leven.

Terug naar boven