Skip Navigation or Skip to Content

Cavent Stougjeshof

Cavent Stougjeshof: Een buur om over naar huis te schrijven

Wonen met buren die iets met jou gemeen hebben, maakt het een stuk makkelijker om contacten op te doen. Een goede buur is gezellig én handig als je hulp nodig hebt. Daarom wonen in Stougjeshof mensen met zorg bij elkaar. Gewoon in hun eigen huurwoning, met een eigen energierekening. Geen beschermd wonen, wel altijd iemand in de buurt.

Leven | Cavent

Het nieuwbouwhofje met de naam Stougjeshof ligt in de Oud-Beijerlandse Poortwijk. Iedere wijkgenoot fiets en wandelt erdoorheen. In de gezamenlijke ruimte – ‘De Schuur’ – die erbij hoort, organiseren buurtbewoners hun feestjes, worden films gekeken en huizen verschillende clubs. In Stougjeshof is het zo levendig doordat bewoners naast hun ‘officiële’ ondersteuningsdoel ook een extra doel hebben: een bijdrage leveren aan Stougjeshof. Want daar steek je zoveel van op en het geeft je energie. Net als wanneer je zelf met uitdagingen aan de slag gaat, of samen met je buren. De begeleider-coach of assistent begeleider denkt altijd mee, maar de rest doe je zelf.

Claudia bij haar appartement (foto: Heijblom Fotografie)

Doe die handreiking, neem niet gelijk uit handen

De aanpak in Stougjeshof werkt. Uit onderzoek blijkt dat op alle vlakken de zelfredzaamheid van bewoners toeneemt, terwijl er minder zorg nodig is. De begeleiding en beheerder motiveren of remmen af, en focussen op het bouwen van een gemeenschap. In plaats van uit handen nemen, doen zij handreikingen waarmee iemand persoonlijke doelen kan waarmaken. Dat is een heel andere methodiek, die ook in ambulante zorg mogelijk is. “Hoe zou je dat zelf oplossen?” en “Wie zou je daarbij kunnen helpen?” zijn vragen die al gesteld worden, maar nog meer centraal mogen staan.

Claudia thuis op de bank (foto: Heijblom Fotografie)

Over Cavent

Stougjeshof is één van de locaties van zorgorganisatie Cavent. Cavent wil in verbinding staan met mensen met een zorgvraag en de mensen daaromheen. Daarop zijn al hun woonlocaties afgestemd, al hebben ze ieder een heel eigen identiteit. Stougjeshof kwam er bijvoorbeeld in samenwerking met een lokale private investeerder, die graag wilde investeren in nieuwbouw voor het sociale domein.

Gewoon eens praten?

Bel of mail:

Het cliëntenservicebureau van Cavent

Tel: 0186 - 636100

E-mail: clientservicebureau@cavent.nl

Terug naar boven