Skip Navigation or Skip to Content

Buurtcirkel

Buurtcirkel: Zelfstandig wonen zonder alleen te zijn

Buurtcirkels zijn er voor mensen die fijn willen wonen op hun eigen plek, zonder er alleen voor te staan. Want het is wel zo handig als de buurvrouw je even kan helpen bij de administratie als het ingewikkeld is. En samen eten of naar de bios gaan is vaak gezelliger dan in je eentje. Als je je aansluit bij een Buurtcirkel krijg je er ongeveer tien behulpzame buurtgenoten bij voor wie jij net zo goed een fijne buur kunt zijn.

Leven | Pameijer

In een Buurtcirkel help je elkaar met de dagelijkse dingen, gewoon zoals goede bekenden dat doen. De cirkel wordt begeleid door een professionele coach. Wat de Buurtcirkel niét is: alles doen voor de wijk. Dat doe jij toch ook niet in je vrije tijd? En mensen zijn ook gewoon druk met hun werk. Het gaat erom dat mensen anderen ontmoeten en helpen als zij ergens niet uitkomen, en andersom. Om van elkaar te leren. Dat zij die goede buur zijn waar ze zelf ook graag naast zouden wonen. Daar plukt heel de buurt de vruchten van.

Maak die cirkel rond in heel Nederland

De Buurtcirkels verspreiden zich als een olievlek buiten Rotterdam, waar het initiatief begon. Maar er zijn nog te veel plaatsen in Nederland waar Buurtcirkels niet te vinden zijn. Terwijl de initiatiefnemer organisaties alle hulp biedt die nodig is om er een te beginnen. Die ondersteuning bestaat in het opstartjaar onder andere uit training en coaching van een Buurtcirkelcoach en kennisoverdracht aan een projectleider. Maak jij met hun hulp jouw stad een Buurtcirkel rijker?

Over Pameijer

Buurtcirkel is een programma van zorgorganisatie Pameijer en wordt landelijk doorontwikkeld door +Vijf, een platform voor het verspreiden en uitdragen van het gedachtegoed van Pameijer. Buurtcirkel geeft mensen meer zelfvertrouwen, wat net dat steuntje in de rug is om uiteindelijk ook meer zelf te doen. Zo worden ook kwetsbare mensen zichtbaarder in de samenleving. Dat is volgens Pameijer pas echt inclusie.

Gewoon eens praten?

Bel of mail:

Pameijer

Tel: 088 - 271 00 00

E-mail: info@buurtcirkel.nl

Terug naar boven