Skip Navigation or Skip to Content

Butterfly Effect

Butterfly Effect: Wonen op een plek waar iedereen gelijkwaardig is

Eén toevallige gebeurtenis kan alles veranderen. Dat is de betekenis van het vlindereffect. De organisatie Butterfly Effect nam dit gegeven als uitgangspunt voor hun initiatief om mensen bij elkaar te brengen. Zij geloven in natuurlijke verbindingen en waardevolle ontmoetingen. Ze streven naar gelijkwaardigheid en inclusie van de zorg: het daadwerkelijk samenleven met vrienden, familieleden en buren. En iedereen voelt zich er welkom.

Leven |

Als de rollen ‘cliënt’ en ‘vrijwilliger’ of ‘zorgverlener’ niet langer leidend zijn voor hoe we met elkaar omgaan, krijg je pas echt een bruisende woonomgeving. Want als je in plaats van een hiërarchie een fijne woonplek deelt, wordt iedereen daar beter van. Dan krijg je echt die verbinding, een samenleving waarin iedereen meedoet en waar plaats is voor iedereen. Dat ziet Butterfly Effect keer op keer gebeuren. Zij helpen zorgorganisaties om deze groepen letterlijk dichter bij elkaar te brengen. Mensen die met en zonder zorg leven, kunnen prima bij elkaar wonen. Die variatie maakt zelfstandiger en verrijkt levens.

Bouw ook een zorgzame gemeenschap

Butterfly Effect breekt het zorgsysteem open, door aan levendige gemeenschappen te bouwen. Zij doen de werving en selectie van vrijwilligers, verzorgen coaching van zorgverleners en vrijwilligers en organiseren ook de huisvesting. Bijvoorbeeld door plaatsing van tiny houses op het terrein van zorginstellingen. Hier wonen buurtverbinders: mensen die sociale relaties opbouwen met de bewoners van diezelfde zorginstelling. De buurtverbinders zetten zich een paar uur per week in vanuit hun talenten en interesses. Alles om leven in de brouwerij te brengen. En deze buurtverbinders nemen tegelijk wat druk op de zorg weg. Wil je ook de stap maken van professionele zorgorganisatie naar zorgzame gemeenschap? Maak met Butterfly Effect een plan van impact.

Over Butterfly Effect

Butterfly Effect gelooft in de waarde van natuurlijke verbindingen tussen mensen mét en zonder zorgvraag. Oprichter Stijn werkte jarenlang in de zorg, in verschillende rollen. En zag dat er behoefte was aan verandering, en snel. Bij mensen die in de zorg werken en bij mensen die met zorg leven. Daarom bouwt hij nu samen met een team aan bruisende zorgzame gemeenschappen.

Gewoon eens praten?

Mail Stijn van Kreij van Butterfly Effect.
E-mailadres: stijn@butterflyeffect.nl
Website: https://butterflyeffect.nl

Terug naar boven