Skip Navigation or Skip to Content

Eenvoudige stad

Humanitas DMH: Is het echt zo ingewikkeld?

Voor alles wat je doet of wilt is wel een ‘systeem’. Maar wat als dit zo ingewikkeld is gemaakt, dat je niet begrijpt wat precies de bedoeling is? En mensen jóu weer niet begrijpen als je reactie anders is dan ze verwachtten? Dan zit je met de gebakken peren. Onnodig, want belangrijke informatie hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Humanitas DMH laat vanuit het idee ‘Eenvoudige stad’ zien dat als de samenleving zich aanpast, dingen veel makkelijker worden.

Leven | Humanitas DMH

Je moet nogal wat doen om een ‘gewoon’ dagelijks leven te leiden. En als dat allemaal even niet gaat, komen er instanties om de hoek waar je ook wat mee moet. Humanitas DMH traint medewerkers bij zulke instanties om informatie toegankelijker te maken, lastige dingen beter uit te leggen en om hun doelgroep beter te begrijpen. Dat doen ze met trainingen waarbij je als het ware in het hoofd van de ander kruipt. Hoe voelt het als je dingen niet begrijpt? Als je dat inziet, kom je steeds dichter bij elkaar en wordt meedoen eenvoudiger. De LVB Xperience is een mooi voorbeeld van hoe dat werkt.

LVB Xperience - Humanitas DMH

Leer ook rekening houden met

Er zijn genoeg organisaties die best wat willen doen aan hun toegankelijkheid maar niet weten waar ze moeten beginnen. Ook omdat ze geen idee hebben wat ’toegankelijkheid’ dan precies betekent. Logisch, want dat betekent ook niet voor iedereen hetzelfde. Er is niet één goede aanpak voor alle mensen. Wat sowieso belangrijk is: jezelf leren verplaatsen in iemand die anders denkt. Dan begrijp je elkaar daarna een stuk beter. Humanitas DMH helpt je daar graag bij.

Over Humanitas DMH

Onze samenleving wordt steeds complexer. Er is daardoor een groeiende groep kwetsbare mensen die hun weg niet meer kunnen vinden in onze maatschappij. Ze haken af en raken zo nog verder achterop. Daarom ontwikkelt zorgorganisatie Humanitas DMH vanuit haar visie 'Eenvoudige stad' op aanvraag trainingen en workshops op maat voor wie in de dagelijkse praktijk te maken heeft met mensen met moeilijk te begrijpen gedrag.

Gewoon eens praten?

Bel of mail:

Nanske van Campen

Tel: 030 600 51 70

E-mail: nanske.van.campen@humanitas-dmh.nl

Terug naar boven