Skip Navigation or Skip to Content

StartUP

Sherpa: Je dag besteden aannieuwe dingen leren

Als je na je achttiende niet meer op je school terecht kunt en ook niet bij regulier werk kunt starten. Wat dan? Het vooruitzicht van pak ‘m beet vijftig jaar traditionele dagbesteding is niet voor iedereen iets om naar uit te kijken. Daarom biedt StartUP een goede aansluiting op je schooltijd. Traditionele dagbesteding wordt jezelf ontwikkelen en aan het werk gaan in de wijk.

Werken | Sherpa

Activiteitencentrum de Zonnewijzer in Hilversum is de verzamelplaats waar de leerwerkgroep StartUP van negen jongeren elkaar twee dagen per week ontmoet. De helft gaat vanuit hier aan de slag in de buurt, met ‘bonuswerk’ zonder prestatiedruk. Planten water geven of bakken in het wijkcentrum, winkelmandjes verzamelen in de supermarkt of afval opruimen in de speeltuin. Zinvol werk, om te leren in de praktijk en om wellicht vanuit daar door te stromen naar een passende werkplek.

De andere helft leert nieuwe dingen, op de Zonnewijzer of door op pad te gaan. Denk aan thema’s als ‘iets doen voor de ander’ of ‘werknemersvaardigheden’. Alles om verder te komen in het leven, op maat gemaakt vanuit de Sherpa Academie. Wat je leert wordt ook gemeten. Niet als toets, maar om inzicht te geven in wat je al hebt bereikt en om gericht te werken aan wat je wilt leren.

Zoek ook de samenwerking met de wijk

Andere mensen tegenkomen, nieuwe kennis opdoen, complimenten over je werk ontvangen. Zomaar wat positieve dingen die je gebeuren als je buiten de muren van de dagbesteding komt. Daarom is de tip van StartUP: begin als dagbestedingslocatie met contact leggen in het wijkcentrum. Dat deden zij ook, en van daaruit ontstaan nieuwe mogelijkheden. Zoals werk doen voor het dierenasiel of de voetbalvereniging. De zichtbaarheid van deze jongeren maar ook andere deelnemers van de Zonnewijzer is zo in korte tijd vele malen groter geworden. In het wijkcentrum én bij lokale ondernemers.

Over Sherpa

StartUP is een initiatief van Sherpa, een zorgorganisatie in ‘t Gooi, Eemland en Vechtstreek die wonen, activiteiten of werk en vrijetijdsbesteding bieden aan mensen met een beperking.

Gewoon eens praten?

Bel of mail:

de afdeling Zorgbemiddeling van Sherpa

Tel: 035 – 6463752

E-mail: zorgbemiddeling@sherpa.org

Terug naar boven