Skip Navigation or Skip to Content

Gemiva

Gemiva: Zij malen niet om ervaring of opleiding

Als je gewoon aan de slag gaat, leer je een vak het beste. Collega’s kennen de fijne kneepjes en laten je de kunst graag afkijken. Dat is precies wat er gebeurt in De Meelfabriek in Leiden. In de winkel, bij de fietsverhuur, het naaiatelier, de koffiebar en de kapper die in de gerenoveerde meelfabriek huizen. Opleiding of werkervaring? Niet belangrijk. Hier telt ieders talent. Vanuit daar wordt een fijne werkplek gezocht.

Werken | Gemiva

Iedereen heeft de potentie om en geweldige collega voor iemand te zijn. Alleen: je moet wel de kans krijgen om te leren hoe je dat wordt, net als iedereen. Je moet de kans krijgen om te leren wat je leuk vindt en waar je goed in bent, een kans die niet alle mensen met een (verstandelijke) beperking krijgen. Daarom stellen ondernemers in het Riffellokaal van de Leidse Meelfabriek hun bedrijf open voor nieuwe collega’s van Gemiva. Collega’s met talenten die zij graag verder willen ontwikkelen. Talenten waarvan zijzelf het bestaan soms nog niet eens wisten.

Denk ook vanuit talent

Gemiva zag in het nieuwe, grote ‘ondernemersdorp’ De Meelfabriek een kans om ondernemers en talenten bij elkaar te brengen. Dat vraagt een flinke dosis lef, ondernemerslust en veel goede gesprekken. Maar nu gaan er vanuit de veilige basis van een eigen winkel iedere dag mensen aan de slag bij andere ondernemers in het prachtige complex. Hier komen zij (als ze willen) volop onder de mensen, leren ze iedere dag iets en leveren ze hun bijdrage aan de maatschappij. En natuurlijk is er dat zorg-oogje in het zeil vanuit de eigen winkel, die binnen vijf minuten op de stoep staat.

Over Gemiva

Gemiva is er voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. De zorgorganisatie benadert iedereen vanuit talent en ondersteunt mensen die op eigen kracht (nog) niet zelfstandig kunnen meedoen in de samenleving. Als het gaat om werk, doet Gemiva er alles aan om te zorgen dat dit aansluit bij wat iemand kan en leuk vindt om te doen. Daarvoor werkt de organisatie veel samen met lokale ondernemers. Deze vraaggerichte manier van werken zit verankerd in de organisatie.

Terug naar boven